Visit Lyngby

Forgot your your password?

Naturen i Lyngby

Dyrehavens unikke landskaber ud til strandliv og lystbåde ved Øresund. Undervejs kan du slå dig ned og spise frokost under krogede gamle egetræer, nyde synet af fritgående hjorteflokke på den åbne Eremitageslette og tage dig tid til en slentretur og en is på havnen i det lille fiskerleje Taarbæk.

Begynd turen med at gå ind i Dyrehaven gennem Røde Port ved Klampenborgvej. Alle indgange til Dyrehaven sker gennem de karakterisk røde porte. Portene ser ud i dag, som da de blev indført i midten af 1700-tallet med den til enhver tid regerende monarks monogram på overliggeren.

Cykelruter

Det er attraktivt at cykle i Lyngby-Taarbæk. Kommunen har allerede i dag et udbygget cykelstinet, der giver mulighed for at bruge cyklen dagligt til såvel arbejde som indkøb. Cykelstinettet giver også gode muligheder for den mere fritidsbetonede cykeltrafik til de rekreative områder.

Dyrehaven

Dyrehavens unikke landskaber ud til strandliv og lystbåde ved Øresund. Undervejs kan du slå dig ned og spise frokost under krogede gamle egetræer, nyde synet af fritgående hjorteflokke på den åbne Eremitageslette.

Lyngby Sø

Lavvandet sø. Frit fiskeri med fisketegn langs Åmosen ved den nordlige bred af søen efter blandt andet sandart, karper, gedder, brasener og skaller.

Lyngby Åmose

Sumpskov, lysende sankthansorme og fiskehejrer langs søbredden. I Lyngby Åmose lever et imponerende udvalg af forskellige planter og dyr.

Mølleåen

Den idylliske Mølleå strækker sig over 25-30 km og har sit udspring i Bastrup Sø. Herfra løber den gennem tre større søer – Farum Sø, Furesøen og Lyngby Sø – til udmundingen ved Strandmøllen i Øresund.

Ørholm

Ørholm er som én af Mølleåens ældste industrimøller begyndt som krudtværk. Fra 1793 til 1923 var Ørholm papirfabrik, og lige som på den nærliggende Nymølle er de bevarede bygninger opført til papirproduktion.

Lyngby Sø

Lavvandet sø. Frit fiskeri med fisketegn langs Åmosen ved den nordlige bred af søen efter blandt andet sandart, karper, gedder, brasener og skaller.

Instagram – VisitLyngby

Det sker i Lyngby

  1. Forskningens Døgn: Rundvisning på DTU

    april 20 // 10:00 - april 26 // 14:30
  2. Forskningens Døgn: Sjov med videnskab

    april 22 // 11:00 - 15:00
  3. Forskningens Døgn: Musikalsk rumrejse

    april 26 // 19:00 - 21:30